За трети път поред делото срещу тримата обвиняеми за склоняване към проституция и предоставяне на помещение за блудствени действия в пловдивския клуб „Силикон” не успя да тръгне. Старт на процеса в Районен съд-Пловдив отново не беше даден, като причината бе липсата както на двама от подсъдимите - Алит Ибрям Алит и Димитър Донов, така и техните защитници.

В залата бяха подадени молби от адвокат Стефан Левашки и адвокат Йордан Давчев. Първият бе депозирал болничен, а колегата му Давчев е в платен отпуск. Оказва се, че обвиняемият Алит е кандидат депутат във Варна, поради което не може да се яви в съда. Така делото бе отложено за края на ноември.

Обвиняеми в процеса са собственикът на еротичния бар Димитър Донов, управителят на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна, за който се твърди, че е извършвал сводническа дейност. Единственият, който се яви днес пред магистратите бе Николай Димитров, заедно с адвоката си Васил Костадинов.

Трета година делото за проституция в клуб „Силикон” не може да стартира, съдът откри грешки в обвинениетоТова е втори пореден път при който делото се отлага и се връща за поправка на прокуратурата

Припомняме, че тримата бяха арестувани при зрелищна акция в края на февруари 2020 година. Тогава униформените нахлуха в обекта посред "разгорещен" купон. Гостите и персонала на бара бяха натръшкани на земята. Самият Донов е категоричен, че обвиненията са скалъпени, а операцията е поръчка на конкуренти в бизнеса.

Според данни от дознанието в заведението се е развивал успешен бизнес с платена любов. Твърди се още, че помещения от заведението са били предоставяни за отдаване на сексуслуги срещу заплащане. Работното обвинение включва и набиране на жени за разврат. 

Според обвинителния акт, тримата мъже са склонявали 7 жени, да бъдат използвани за развратни действия, като собственикът и управителят са предоставили три броя обособени стаи, част от заведението, за полови сношения и блудствени действия.

Сексскандал в клуб "Силикон"! Арестувани са собственикът и още трима душиМомичетата са били принуждавани да проституират, подозират разследващи

Недостатъчни доказателства! Пуснаха под гаранция шефовете, арестувани в "Силикон клуб" в ПловдивСпоред съда няма опасност обвиняемите за склоняване към проституция да се укрият