Специално за пловдивските ученици днес беше организиран открит урок по безопасност на движението. Целта беше децата да научат  най-важни правила за безопасно придвижване в градска среда. Мероприятието се проведе на детската площадка по безопасност на движението в Парка на репресираните в „Тракия“ до СУ „Черноризец Храбър”, а в ролята на  лектори влязоха служители от Пътна полиция.

Главни герои на тазгодишното събитие организирано във връзка със седмината на мобилността станаха четвъртокласниците от СУ „Черноризец Храбър”. Служителите на реда им разясниха важни правила относно пресичането, а децата слушаха с интерес и отговаряха на различни въпроси по темата. След изнесения урок, полицаите позволиха на учениците да разгледат и да се докоснат до служебния автомобил на МВР. 

Специални гости бяха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов и районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров. Градоначалникът пожела на дечицата да бъдат здрави и сами да се пазят на пътя. Четвъртокласниците получиха специални подаръци от община Пловдив.

„Видях, че някои идвате сами на училище. Много внимавайте като пресичате, оглеждайте се наляво и надясно. За съжаление има доста разсеяни шофьори и такива, които са неадекватни, така че вие сами трябва да се пазите. Когато един ден станете шофьори също спазвайте правилата за движение”, добави още Здравко Димитров.

В същия ден и час седмицата на мобилността ще бъде отбелязана в район „Северен“ до ОУ „Христо Г. Данов“ и в район „Южен“ до СУ „Св. Константин Кирил Философ“. Кампанията се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември.