Пловдивското доброволно формирование "Мейдей" получи признание за оказаната помощ в потувашаването на големия пожар край пазарджишките села Лесичово и Калугерово. Доброволците заедно с още няколкостотин души се бориха неуморно с огнената стихия в продължение на три денонощия.

Пожарът, който повече от 72 часа бушуваше край пазарджишките села Лесичово и Калугерово бшее овладян и локализиран в края на миналата седмицаа. С много усилия на много хора и техника бяха потушени всички огнища. 

В гасенето са се включили два вертолета - "Кугър" и Ми-17, на 24-та авиационна база Крумово. Няколкостотин души - служители на горските стопанства, пожарникари и доброволци, са били на терен през цялото време, в това число и през нощта.

В следствие на огнената стихия бяха опустошени са над 1000 декара борова гора. 

"Искам да благодаря на целия екип на Доброволно формирование "Мейдей" България ,че в напрегната ситуация на постоянна смяна на върхови и низови пожари успяхме да покажем какво сме учили и реално можем.
Искам да благодаря и на всички доброволци, с който рамо до рамо, заедно с пожарникари и горски служители успяхме да се справим с огнената стихия. За нас това е голяма награда. Лист хартия, но с огромна тежест", каза ръководителят на доброволците Красимир Каракашев. 
 
Той допълни, че в момента е изключително пожароопасен период и формированието търси още трима доброволци, за да попълни редиците си. Мейдей подготвят и втори специализиран микробус, който да е в помощ в битката с огнени стихии.
 
Снимки от пожара край пазарджишките села Лесичово и Калугерово: