Пловдивчанка осъди Община Пловдив за близо 5000 лева, след като се спъна и падна на тротоара. 

На едно от кръговите в града, в близост до офис на мобилен оператор, жената стъпила на една от тротоарните плочи пред входа на офиса, която не била здраво закрепена и изскачала с 3см. от другите. В следствие на това плочата се наклонила и жената загубила равновесие и паднала.

Последвало обаждане на тел. 112 от свидетел на инцидента, работещ в офиса на мобилния оператор. След около 20 мин дошла линейка на Спешна помощ като при извършения преглед от медиците била установена фрактура на горния край на раменната кост, кръвонасядания в областта на предната повърхност на дясното бедро и силно затруднена походка. Свидетелят твърди, че жената виела от болка с думите: „боли, боли, не мога да стана“.

Пострадалата смята, че получените травми са в резултат на бездействието на Община Пловдив по стопанисването на тротоарната настилка.

Чрез адвоката си, тя се обръща към Районен съд-Пловдив. Предявява иск срещу Община Пловдив да заплати сумата от 6 000 лева, която представлява обезщетение за неимуществени вреди за преживения стрес, неудобства, болки и страдания, както и 858,78 лева имуществени вреди, представляващи разликата между получаваното възнаграждение за работа и изплатеното обезщетение за временна неработоспособност от НОИ.

Съдът след като се запозна със събраните по делото доказателства и показанията на свидетелите прецени, че справедлив размер на обезщетението за претърпените неимуществени вреди е сумата от 4000 лева, а за имуществените 858,75 лева – разликата между получаваното трудово възнаграждение и изплатеният болничен от НОИ.

Освен това, Община Пловдив трябва да заплати и 964,05 лева разноски по делото.

Снимката е илюстративна!