Пловдивчани недоволстват заради зарязана слама в парк Лаута след Народния събор. Събитието се проведе през месец май в парка, а сламата е била поставена, за да не стъпват посетителите в кал. След края на събора обаче никой не я е премахнал, като според жители на ЖР „Тракия”, които често посещават парка, много трева е била задушена и съответно изсъхнала.

„Всеки отглеждащ някакво парче земя, знае че това води до унищожаване на тревата и сламата и трябва да се събира. В резултат на безхаберието тревата е унищожена, а сламата не е събрана, въпреки подаваните сигнали от нас към общинското предприятие „Градини и паркове”, споделят пловдивчани.

Отправихме запитване до ОП "Градини и паркове", като от там заявиха, че сламата е била сложена от организаторите на събитието на определените за различните атракции места, а и за да не газят посетителите на събора в кал.

В такива случаи е редно и самите те да почистят. Щом това не е станало, работата ще свърши екип на предприятието при първа възможност, след приключване на други неотложни дейности - вероятно другата седмица.

"Градини и паркове" не разполага с отделна бригада, която да се грижи за "Лаута". Тъй като за доброто състояние на лесопарка, разположен върху 400 декара, е необходима постоянна поддръжка, именно с тази цел директорът Антон Георгиев предвижда до края на годината да внесе предложение за увеличаване на щата с около 5 души.

Според него обаче дори сламата да беше събрана, пак нямаше да има трева, тъй като все още не е изградена поливна система.