Здрави дървета в „Северен” се режат, а на тяхно място поникват храсти, които заемат цялата тротоарна площ. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които се оплакват, че преди няколко месеца дърво на ул. „Стоил Войвода” на ъгъла с бул. „Дунав“ е било отрязано без съществена причина, а към този момент не е засадено ново дръвче, както е било обещано на хората в района.

На мястото на отрязаното дърво в момента има храсти, които според читателите ни изглеждат неподдържани и започват да заемат цялото тротоарно пространство, като усложняват нормалното преминаване на пешеходците.

„Премахнаха едната „опасност”, а сега се разстила друга. Дървото изглеждаше напълно здраво и не ми е ясно кому беше нужно да се премахва. Каква е тази мания да се режат здравите дървета в района, но ако тази тенденция продължава, накрая ще останем без зеленина”, разказаха те.

Споделиха още, че е невъзможно детска или инвалидна количка да премине през тротоара нормално, като това ще ги принуди да се движат по платното за движение при преминаващите автомобили.

Оказва се, че преди няколко месеца е била издадена заповед от кмета на района- Стоян Алексиев за отстраняването на дървото от вида софора въз основа на експертиза, която е установила, че то има загниване и е било опасно.

Други граждани пък са съгласни с решението на Алексиев, като заявяват, че дървото наистина е представлявало опасност за пешеходците и нерядко са падали клони, които за щастие не са попадали върху никого, но те също са на мнение, че храстите са напълно излишни и би било добре да се премахнат, защото вместо да красят - те пречат.