Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбите на "Алианс билдинг груп" ЕООД срещу обществената поръчка за вторият етап на реконструкцията на бул. „Голямоконарско шосе”.

Тя бе пусната на 16 юни, но регистрираната едва преди 7 месеца фирма "Алианс билдинг груп" ЕООД пусна жалба в КЗК, на 6 август последва още едно възражение срещу Община Пловдив, която рестартира процедурата и направи леки корекции в методиката за оценка.

Претенциите на фирмата са, че има дискриминационни условия в методиката за оценка, но от регулатора са ги отхвърлили. Все пак от компанията може да обжалва във Върховния административен съд решението на КЗК.

"Алианс билдинг груп"  е собственост на Емин Гуне и има едва 10 000 лева капитал. В сайта и има един проект, който е за жилищна кооперация, но нищо повече. Със сигурност фирмата не покрива изискванията на Община Пловдив за компании, които могат да бъдат избрани. Това значи, че вероятно зад нея стои друг голям строител, която обаче не иска със своето име да блокир поръчката.

Първата част от реконструкцията на входната артерия на града бе завършена на 15 септември, но следващия едва ли ще започне до края на годината, ако бъде вкаран във ВАС.  

Реконструкцията и разширението на трасето ще струва з15,6 млн. лева без ДДС, като средствата са от държавния бюджет.  Така реконструкцията на вътрешноградската магистрала на Пловдив ще струва 30 млн. лева само в землищната граница на Общината.  

Участъкът в новата поръчка е около 900 метра.  Предвижда се реконструкция и разширение на шосето, както и изграждането на локални платна.

Дейностите включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и кръгово кръстовище. Също така ще се изгради нова канализационна мрежа, осветление,  както и озеленяване и напоителна система.

Максималният срок, който е даден от Община Пловдив е 550 дни за реализацията на всички дейности.

След като бъде завършен този участък, топката ще бъде в Община „Марица”. Те подготвят последният етап от шосето, който е 3 км и свързва Пловдив с АМ „Тракия” през пътен възел „Царацово”.

Най-накрая! Пуснаха движението по Голямоконарско шосе, остават още два етапа по реконструкцията ВИДЕОКметът на Пловдив заяви, че идеята им е била да открият отсечката преди старта на учебната година