Пловдивчани са изправени пред неудобство на Рогошко шосе, където бурна растителност затруднява движението на пешеходците вече месеци наред. За нарастващите треви и храсти, които са покрили значителни части от тротоара, сигнализираха читатели на TrafficNews. Te разказаха, че заради обраслата растителност, са принудени да се движат не по тротоара, който е предназначен за тях, а по самото шосе, което значително увеличава риска от инциденти.

„Положението е такова от много време и по-конкретно на „Рогошко шосе" №6. Искаме да попитаме общината дали и тук трябва някой човек да пострада, за да се вземат мерки. В близост има автобусна спирка, безопасното преминаване е абсурдно. Нормално ли е в днешно време такова безхаберие, тук става на въпрос за едно елементарно почистване”, споделят читателите ни.

От снимки, предоставени до медията ни се вижда, че участъка от тротоара в зоната е напълно непроходим за пешеходци най-вероятно поради липсата на редовна поддръжка на растителността. Тази ситуация създава дискомфорт за пешеходците, особено за хората с намалена подвижност, родителите с детски колички и възрастните.

Липсата на видимост увеличава и риска от пътнотранспортни произшествия, особено през вечерните часове, когато е ограничена. Читателите ни апелират за бърза намеса на отговорните институции за разрешаване на проблема с растителността, която блокира тротоара на Рогошко шосе.