Мирно шествие в подкрепа на момичето, което получи 400 шева, след като приятелят й я наряза с макетно ножче и обръсна косата й. В социалните мрежи събитието се организира под надслов „Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало от маниака с макетното ножче” и е насрочено за понеделник от 18 часа пред съдебната палата в Стара Загора, като организаторите посочват, че подобни инициативи ще има и в други градове в страната.

„Мирно шествие в подкрепа на момичето, пострадало от маниака с макетното ножче. Шествието ще започне от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и след това по „Цар Симеон Велики”.

Шествието ще се проведе и в други градове в страната със същите дата, час и място”, пише в описанието на събитието.

Припомняме, че момичето е нарязано с макетно ножче от приятеля си в края на юни. Първоначално насилникът е задържан за 72 часа, но след това е пуснат под гаранция. Пострадалата няма да получи заповед за незабавна защита,тъй като няма брак или съжителство с насилника, а са в интимна връзка. Това е сред измененията, които не бяха приети от Народното събрание преди седмица.

Нарязани ръце, крака и гърди. Над 400 шева. Носът на момичето е счупен, а след кървавата саморазправа мъжът е обръснал косата ѝ.

По време на нападението е бил с маска и ръкавици. Жертвата го е разпознала по усмивката и дрехите. Първоначално е бил под стража, а по-късно мярката е променена, тъй като уврежданията на момичето са окачествени от Старозагорския окръжен съд като "лека телесна повреда". За да търси правосъдие момичето, сега трябва да заведе дело срещу насилника. Наблюдаващият районен прокурор все пак е назначил нова експертиза. Чака се нейното заключение.

Междувременно в социалните мрежи се разпространява и снимка на насилника: