Голям празник за кучетата в Пловдив организира Български киноложки клуб. На 29 и 30 юни 2024 г. в Plovdiv Park Stage от клуба организират фестивал за кучета, забавление и полезни активности както за домашните любимци, така и за техните стопани. Всички любители на кучетата са поканени да се присъединят за преживяване с интересни предизвикателства, образователни дискусии, изложение „Всичко за кучето“ и чудесна благотворителна инициатива, споделят от киноложия клуб.

Програма на фестивала ще включва:

Танцувално откриване с прекрасните австралийски овчарки на Веси Илиева.

Brain Games за кучета! Тези забавни и интелектуални игри ще предизвикат ума на вашето куче и ще подобрят неговата концентрация и умения за решаване на проблеми, както и връзката ви с вашето куче. Треньори на кучета и поведенчески специалисти ще ви покажат как да развиете ума на вашето куче чрез различни игри.

Викторини и конкурси, където децата ще имат възможност да покажат знанията си за кучетата. Ще можете да се включите и в различни конкурси със своето куче, където най-добрите ще бъдат наградени с атрактивни призове.

Образователни дискусии: Експерти ще споделят полезни съвети за храненето и отглеждането на кучетата. Не пропускайте възможността да научите нови неща и да зададете своите въпроси.

В обедните часове и през двата дни посетителите могат да се отдадат на релакс и пикник, както и да посетят изложението Всичко за кучето.

Фестивалът е и с благотворителна кауза в сътрудничество с приюта за безстопанствени кучета в Пловдив. Като част от празника ще се проведе кампания за намиране на дом за кучетата от приюта. Посетителите ще имат възможност да осиновят куче, а един от партньорите на фестивала ще осигури на всеки осиновил куче по време на кучешкия ни празник и през целия месец юли, чувал храна, подходящ за любимеца, който е приел в семейството си. 

Фестивалът има за цел не само да предостави забавление за кучетата и техните стопани, но и да насърчи отговорното отношение към домашните любимци и да помогне на безстопанствените кучета в Пловдив.

ѝ