Оправиха машината за гласуване в „Тракия”, имало проблем с разклонителя

В училище СУ "Черноризец Храбър" се извиват опашки от желаещи да гласуват

09.06.2024 11:02 3759 0
Оправиха машината за гласуване в „Тракия”, имало проблем с разклонителя

Проблемът с машината за  гласуване, който бе установен на старта на изборния ден в ЖР „Тракия”, е оправен. Повредата в секция №9 в СУ „Черноризец Храбър”е дошъл от неработещ разклонител. Преди 10 часа, пристигналите  на място техници са  го разменили с работещ. Сега всеки живеещ в блок 15 и 16 може да упражни своя глас с устройството.

Проблемът е бил установен малко след 8 часа, като при гласуване машината е дала грешка. Така гласоподавателите, които решиха да гласуват по-рано днес, упражниха своя вот с хартиени бюлетини. 

В други секции не бе установен проблем с машините. Още от ранните часове се извиха опашки в коридорите на училището.

Гласуващите апелират всички пловдивчани днес да гласуват, защото е важно!

Изборният ден в Пловдив започна безпроблемно. Всички 472 секции под тепетата отвориха в 7:00 часа. 35 от местата обаче са на места различни от досегашните.

Над 303 хиляди души в Пловдив имат право да избират народни представители за българския парламент, а за европейския са с 9000 по-малко, защото не всички отговарят на условията за уседналост.

Служителите на МВР са поели охраната на всички секции. Припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

 

 

Изпрати новина