Настаняват в клиника за 3-месечно лечение 28-годишната Гергана Неделчева, която тормозеше Дара Екимова и Ясмин Кирилова в интернет. Това реши преди минути Районен съд-Пловдив, след искането на прокуратурата. Магистратите са взели под внимание заключението от назначената съдебно-психиатрична експертиза, която бе изготвена. Производството се произвежда по Закона за здравето и неговата цел не е да се наказва извършителят на някакво противоправно деяние, а да се прецени дали Гергана страда от здравословно заболяване.

“Съдът прие нашето искане, предвид и това, което заяви вещото лице, че предложената страда от психично заболяване, опасна е за себе си и за околните и най-адекватното съобразяване с разпоредбите на Закона за здравето е настаняването ѝ в психиатрично заведение за срок от 3 месеца в град Кърджали. Там ще бъде проведено лечение. Това е с една единствена цел – да се подобри състоянието ѝ и да се преустановят действията, които тя извършва спрямо разпитаните свидетели по делото. Най-вече целим да се помогне на това момиче, за да влезе в обществото и да може да живее нормален живот”, каза пред медиите прокурорът поделото Димитър Пехливанов.

След тези три месеца майката на Гергана Неделчева ще трябва да следи какво е състоянието ѝ и дали продължава да изпраща заплахи в социалните мрежи. По думите на държавното обвинение вече има подобрение в състоянието ѝ, след като е проведени двуседмичното лечение в ЦПЗ Пловдив , там Гергана е преустановила да изпраща съобщения.

Майката на 28-годишната обаче категорично заяви, че дъщеря ѝ е жертва и всичко това не е истина. Тя представи разпечатки на чатове между лице, което се казва Боян, както ѝ с Дара Екимова и Ясмин Кирилова. Стиляна Неделчева не успя да разясни, с какво точно дъщеря ѝ е била провокирана от певицата и инфлуенсъра, но не отрече, че дъщеря ѝ страда от психическо заболяване. На въпрос към майката относно това защо не е ограничила детето си от социални мрежи, Стиляна отговори, че тя не е направила на никой нищо.

“Аз не знаех за тоя случай, когато дойдоха ГДБОП, тогава разбрах”, завърши жената. Още на първото производство певицата Дара Екимова застана пред медиите, за да разкаже за заплашителни и обидни съобщения. Тя категорично иска лечение за момичето, като отбеляза, че тя е жертва на своята болест. Според данни на прокуратурата Гергана Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Ясмин Кирилова: Имаше заплахи от Гергана към Дара Екимова вечерта преди делото

Дара Екимова не е получавала заплахи от Гергана след първото дело в ПловдивРайонен съд решава дали да настани 28-годишната в клиника за лечение