Община Пловдив е почти готова с всички процедури за строителството на нова пътна връзка между районите „Тракия” и „Южен”, обяви кметът Костадин Димитров. Мащабният проект наскоро бе посочен от читателите на TrafficNews като най-важният проект, който ще има отношение към отпушването на трафика в града.

Зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов заяви, че този проект е приоритетен за градските власти, като техническият проект е почти готов, но иска известна корекция с развръзките от страната на район „Тракия”. Отчуждителните процедури също са завършени.

„Бихме могли да търсим финансиране за този проект, а след това да стартираме обществена поръчка за строителството”, заяви зам.-кметът.  Той каза, че този проект ще реши редица проблеми на трафика в града.

Връзката между ул. „Цар Симеон” и бул. „Ал. Стамболийски” ще свърже две икономически зони, като това ще доведе до облекчаване на транзитния трафик.  Мостовото съоръжение ще е с дължина от 540 мета и 600 метра е пътната част.

Пловдивчани посочиха кой е най-важният за трафика проект, новият мост над Марица е вторияЧитателите на TrafficNews наредиха проектите, които ще отпушат движението в града