Осъзнавам голямата отговорност, която поемам в този момент – да поема Министерството на вътрешните работи. Ние ще се справим с купения вот. Каза новият служебен министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг в МВР.

Пожарите в страната

По думите му една от основните му задачи е да се справят с големите пожар в страната. „Ще продължим да работим в посока за овладяване на пожарите и други бедствени положения, които имаме на територията на страната“, допълни той.

Мигрантите

Според него темата с мигрантите ще бъде постоянно в задълженията на униформените, за да бъде намален миграционният натиск. „Нека колегите се успокоят, за да бъдат ефективни в действията си“, съобщи служебният министър.

Пътната безопасност

„Знаете, че всеки ден по нашите пътища има тежки ПТП-та с пострадали и загинали. Хубавото е, че отчитаме намаляване на загиналите с 52-ма към днешния ден. Действията на колегите са довели до спасяване на 52 човешки живота, но това не ни успокоява, а ни прави по-отговорни и мотивирани да се изправим срещу джигитите на пътя“, категоричен бе Илков.