Новият областен управител на Пловдив проф. Христина Янчева официално взе печата и ключа за сградата на администрацията. Те бяха връчени от нейния предшественик Илия Зюмбилев.

„Оставям екипа в добри ръце, г-жа Янчева е професионалист с голям опит и ще постигне добри резултати. Искам да й пожелая да бъде здрава, да има търпение и много сили, за да продължи успешно дейностите в администрацията“, заяви Зюмбилев.

От своя страна Христина Янчева каза, че е с голям административен опит, като е работила за въздигането на нивото на висшето образование в България, както и интегрирането му в Европейския съюз.

„Постигнала съм добри резултати в работата ми, като с опита и експертизата ми, мога да помогна за развитието на целия регион. Вярвам, че ще работим в екип с всички хора и институции, за да се дадат изключително добри резултати и Пловдивска област да стане по-привлекателно място за живеене“, каза Янчева. Тя посочи и принципите си - прозрачност, диалогичност, ангажираност и доверие.

На въпрос от кого е била предложена и дали е политическа обвързана тя заяви:

„Надпартийна личност съм. Не участвам в партии, а и като ректор нямах право. Аз съм гражданска квота, като постът ми бе предложен от представители на правителството, с които съм работила и те са оценили моите резултати“, заяви новият губернатор на Пловдив.  

Основният приоритет, който постави е стартирането на дейностите по новия лъч на Околовръстното. Според нея това може да се случи още тази година.

В следващите седмици тя ще обиколи всички обекти, които са от значение за областта, както и ще проведе срещи с кметовете и представителите на държаните институции.