Бедственото положение с ремонтите в Кючука продължава. След като медията ни писа, че по твърдения на читатели по ул. „Петър Стоев“ няма работници и процесът на работа е спрял, сега живеещи на бул. „Александър Стамболийски“ казват, че по трасето не се извършва реконструкция, което е част от проекта за Южния обходен колектор.

По думи на читател на TrafficNews по булеварда от №101 до №107 работници няма от три седмици, а той стои разкопан и с нахвърлен пясък отгоре. Хората трудно и почти невъзможно минават оттам и търсят алтернативи, за да стигнат до работа, училище и магазини.

TrafficNews се свърза с Тихомир Кръстев от консорциум "Екопроект Пловдив", който извършва строителните дейности по булеварда. Той каза, че по булеварда се работи и недоумява защо хората си мислят, че работниците ще стоят само на едно място: „Хората си мислят, че трябва да стоим на едно място, а не си дават сметка, че се местим, за да работим на определи участъци“.

По думите му има един екип на ВиК, който прави водопровод на кръстовището на ул. „Индустриална“ и  продължението на бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Втори екип, канализационен, работи на кръстовището на ул. „Братя Бъкстон“ с бул. „Александър Стамболийски“, като там се полага канализационна тръба.

„На ул. „Пере Тошев“ с бул. „Александър Стамболийски“ възстановяваме тротоарни настилки. От понеделник ще има екип на „Александър Стамболийски“ и входа на Онкологичния център, който ще възстановява съществуващи кабели и ще засипва с камъни. От това кръстовище до Техникума днес ще полагаме настилка, а до вчера възстановявахме тротоари и подреждахме бордюри.“, допълни той.

Втори канализационен екип и отделен екип за водопровод работят пред затвора, където има огромна дупка и се събират няколко канала.

Тихомир Кръстев каза още, че по ул. „Болград“ също се извършват ремонтни дейности в момента, изгражда се шахта за водопровод и се възстановяват бордюри и тротоари.

Интересното в случая е, че според Кръстев работници в момента има на ул. „Болград“, а читателят твърди, че точно в този район на булеварда вече трета седмица няма никой. Кой казва истината и кой не?

От видеоматериала в действителност не се вижда по обекта да има работници. Подобен беше и казусът на ул. „Петър Стоев“, където пловдивчани отново твърдяха, че няма работници, а твърденията бяха отхвърлени и опровергани.

На въпрос кога ще е готов бул. "Александър Стамболийски", Тихомир Кръстев каза, че реконструкцията трябва да е готова до края на годината: "Трябва да стане до декември, времето засега е с нас."

Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив е  част от проекта  за реконструкция и доизграждане на ВиК-мрежата, който се изпълнява от „В и К“ - Пловдив. Неговата основана функция е да разтовари канализационната системата на централния район, части от „Южен“, „Западен“ като отведе отпадните и дъждовните води в пречиствателната станция на Пловдив.

Пловдивчани негодуват, че ремонтът на ул. „Петър Стоев" е спрял, строителят: Няма такова нещо ВИДЕОДо декември месец канализацията по цялата улица ще е готова, увери Бончо Бонев

Задават ли се нови тапи? Затварят ключова улица в Кючука и кръстовище в Смирненски по проекта за Южния обходен колекторДвижението по ул. "Стефан Стамболов” предстои да бъде преустановено след празниците