Техеран ще си плати за атаката, това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, след като Иран е изстрелял около 180 ракети по Израел. Повечето тях са прeхванати. Въпреки работата на "Железния купол", в град в южната част на Израел е пострадало училище. В Тел Авив щети са нанесени по заведение за хранене. 

"Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея. Режимът в Иран не разбира нашата решимост да се защитим, да отвърнем на враговете си. Синуар и Деиф не разбраха, Насрала и Шукр също. Явно и сега там в Техеран не разбират. И ние ще спазим правилото, което сме определили - който ни напада - ние му отвръщаме", каза Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

А в иранската столица Техеран празнуваха бурно ракетната атака срещу Израел. Иранската Революционна гвардия обяви, че нейни мишени са били израелски военни бази и стратегически обекти. По думите на иранския външен министър атаката срещу Израел е приключила, но ако има нови провокации от страната на Тел Авив ще последва още по-суров отговор. От САЩ заявиха отново пълната си подкрепа за Израел и заявиха, че са се включили в защитата на Израел срещу атаката.

"Ние осъждаме тези безразсъдни атаки от страна на Иран и го призоваваме да се въздържа от по-нататъшни нападения, включително и през своите проксита. По време на атаката американските и израелските военни сили се координираха, за да помогнат за защитата на Израел. Нашите кораби, разположени в Близкия изток, подкрепиха отбраната на Израел, като се включиха в прехващането на иранските ракети", каза генерал-майор Патрик Райдър, говорител на Пентагона.

Размяната на удари между Израел и Хизбула продължава. Според ливанските власти, само през последните часове при израелски нападения, са загинали 55 души. От ООН и ЕС призоваха за незабавно спиране на огъня.