НАП  - Пловдив пусна на търг парцел от близо 5 дка в квартал „Остромила”. Приходната агенция е обявила цена от 1,4 млн. лева на имота с производствените сгради върху него.  През декември 2023 година ЧСИ бе пуснал същия имот за публична продан заради задължение на фирмата „Техносистем Инженеринг”.  Тогавашната цена за старт на надаването бе 1,53 млн. лева, но явно търгът е пропаднал.

Сега Приходната агенция продава имота, а цената му е паднала със 130 000 лева. Депозитът е размер на 280 000 лева, а търгът е с тайно наддаване.

От обявлението става ясно, че двете сгради – от 745 кв.м и 9 кв.м нямат Акт 16 и документи за въвеждане в експлоатация.

Парцел от 4974 кв.м е с лице на улица „Остромила”, като около него има  редица жилищни комплекси.   Със сигурност имотът буди  интерес в строителните предприемачи в Пловдив.  Въпреки че отреждането на земята под производствените зали е земеделска, в Общия устройствен план, тя попада в зона за жилищно строителство.

Имотът е в зона ЖМ, което позволява до 60% застрояване, 40% озеленяване, като височината на сградите може да е до 10 метра, а интензивността на застрояване е кинт 1,2. С други думи там може да се построи комплекс с около 6000 РЗП.