За 14-та поредна година бяха отличени най-добрите хора в града под тепетата. Кметът на Пловдив Костадин Димитров награди победителите в тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.

Конкурсът години наред цели да отличи онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. Номинираните са хора, извършили малки и големи добри дела. Пловдивчани номинираха своите съграждани в четири различни категории – образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие.

“Добрите дела, които виждаме трябва да бъдат показвани. Това дава положителен отзвук, дава пример, който трябва да следваме”, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Призът за “Добротворчество” бе връчен на Стела Балджиева, основател на проекта Рент-а-Баба.

“Нашата инициатива е безвъзмездна, а целта и е да съберем хора, които си нямат биологични роднини в града, като по този начин се подкрепят взаимно и заместват тези им липси. Искаме хората да са щастливи, независимо дали са възрастни хора или млади семейства, дошли да живеят в големия град без роднините си”, споделя тя.

Директор на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева връчи наградата за “Образователна дейност” на госпожа Радостина Чекрекова.

Учениците й я определят като изключително всеотдаен професионалист и човек с главно “Ч”. Освен знанията и уменията на възпитаниците й, тя успява да съхранява българските традиции, да подпомага развитието на личността на децата и техните таланти.

Наградата за “Градско развитие” отиде при професор Диляна Вичева.

“Нека сътворяваме добри дела, нека запазим корените на град Пловдив”, заяви тя.

Призът за “Социална дейност” отиде при социалния работник Кочо Димитров. Той е част от млади ромски педагози и е водещо лице в много инициативи и проекти. Кочо е бъдещ лидер на ромската общност в тези квартали. Той се занимава със социална дейност и работи като социален работник в Столипиново, като тази година завършва бакалавърската си степен в университет в Пловдив.

“Изключително съм благодарен. За мен добротата е мисията на моя живот!”, сподели Димитров.

Специална грамота получиха две деца от училище  СУ „Св. Константин-Кирил Философ”- Теодора Механджийска и Мария Станилова, които приятелите им определиха като "Малки деца с големи сърца". 

Галерия: