Над 250 доброволци се включиха в 11-тото издание на инициативата Active Green, която се организира от Либхер Хаусгерете-Марица. Кампанията е за опазване на природата и облагородяване на градската среда, а работните дейности стартираха точно в 9:30 и продължиха до 12:30 на всеки един от обявените обекти.  Днес всички включили се ремонтираха и боядисаха огради и съоръжения на детски и спортни площадки в кварталите Южен и Северен, бяха засадени 50 дръвчета в квартал Тракия, като инициативата излезе и извън пределите на града. В  ОУ „Паисий Хилендарски“ -село Цалапица също бяха засъдени  20 фотинии и се извършваха работни дейности.

Тази година сътрудниците на Либхер отделиха своя почивен ден, за да превърнат града под тепетата в по-уютно и красиво място за живеене. Равносметката от вдъхновяващата инициатива е общо 35 ремонтирани и боядисани пейки; възстановена и реновирана 80-метрова ограда на детски площадки; засадени 50 полски ясена, 20 фотинии и 5 чинара. Част от доброволците се включиха със семействата си, а децата с възторг творяха добро.

 В район Южен настроението беше страхотно, а доброволците възстановиха и боядисаха ограда и детски съоръжения на площадка. Когато работата приключи бе организирана малка почерпка за участниците, за да отпразнуват успешният завършек на работата.

„С много малко усилия правим средата, в която живеем едно по-добро място. Надяваме се, че с всичко това ще подобрим не само околната среда, но и ще създадем комфорт на живеещите наоколо. Нашият апел към тях е да запазят това, което ние творим с много усилие и желание. Това е една добра инициатива  на Либхер Хаусгерете-Марица, която се поема изцяло от дружеството,” разказа Дора Янкова пред TrafficNews.

 Active Green е практика, която показва ангажимента на Либхер към обществото и подобряваща средата, в която живеем. През годините благодарение на доброволческата инициатива бяха събрани стотици тонове пластмаса, стъкло и битов отпадък, възстановени оградите и пейките на детски площадки в различни райони в Пловдив, засадени общо над 750 дръвчета.

Голямото семейство на Либхер – Хаусгерете Марица от 2012 поддържа кампанията Active Green, която допринася за подобряване условията на живот и е с грижа към природата.От нас зависи, ние създаваме средата, в която живеем, работим, почиваме! Благодарим на всички, които се включиха! Гордеем се с вас!“, споделят и от ръководството на компанията.