Пътят Кричим – Девин започва да пропада, сигнализира читател на TrafficNews. Кадрите, изпратени до медията ни, са направени в района на Осиково. От тях се вижда сериозното разместване на асфалтовата плоча, като на места то е с близо 3 сантиметра.

Бавно рухващият участък създава предпоставки за сериозен инцидент при следващи дъждове, а преминаването на камионите още повече натоварва пътя.

„Искам да ви кажа, че скоро ще пропадне целият път, ще стане голяма беля. Не знам кой да сезираме, но нещата са много сериозни. Подпорните стени са се напукали вече.”, коментира Николай Чилингиров, собственик на хотел в района.

Пътната отсечка е разделена между областите Пловдив и Смолян. Съответният участък се води конкретно към Смолян, а договорът с фирмата възложител ИСА 2000 е изтекъл преди близо 5 години. Двете Областни пътни управления са пускали молби за ремонт на определени напукани места преди, като фирмата е взимала съответните мерки. Възложител на проекта е АПИ, към които TrafficNews отправи запитване за рушащия се път.

В случай че се стигне до тотално пропадане на пътя, десетки хотелиери и жители на Девин ще останат блокирани.