Реконструкцията на ул. „Владая” и новата пътна връзката с „Марица – Юг” е почти завършена. От фирмата изпълнител „Парсек груп” полагат асфалта по трасето, а голяма част от тротоарите също са готови.

В момента се оправят шахтите, както и входовете към сградите по улицата. Тя не е затворена за движение, като всеки нов участък, който се асфалтира, се затваря за три дни. Очакванията са до 20 септември всичко да е готово, в това число да и има положена маркировка.

Припомняме, че ремонтът на улицата бе отлаган няколко пъти заради проблеми, които излизаха по време на процедурите, включително и препроектиране.

Сумата по поръчката е 2,7 млн. лева, като от тях 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места. С анекса средствата нараснаха до  3,1 млн. лева без ДДС.

В дейностите са заложени още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.