Мисия „Моят верен приятел” се проведе тази събота в парк „Лаута“, чиято цел е  да се популяризира осиновяването на бездомни кучета.  Тя бе организирана от кмета на район „Тракия” Георги Гатев, съвместно с ОП „Зооветеринарен комплекс”.

На събитието дойдоха очарователни четириноги от приюта на Община Пловдив, които могат да бъдат одомашени, като те получат мечтаният дом, а хората им – верен приятел.

Бяха организирани игри за домашните любимци, които също дойдоха на мисията заедно със своите стопани. В мисията се включиха и от ветеринарните клиники и магазини. Те обещаха подкрепа и награди за хората, които си вземат куче от приюта. 

От ветеринарна клиника „Провет“ – ваучер за безплатен преглед и обезпаразитяване за осиновените през следващия 1 месец кучета от приюта. Ветеринарна клиника „Заравет“ и „Еврозоовет“ – 5 ваучера за годишна ваксина и обезпаразитяване за осиновените кучета през следващите 2 месеца и награди за организираните игри. Ветеринарна клиника „Карагьозов“ – над 30 награди за игрите. „Нечовешки магазин“ – награди и лакомства за кучетата.

Учениците, които се включиха в конкурса „Моят верен приятел“, получиха грамота и подаръци за прекрасните рисунки, фотографии и усилия, които бяха положили!

„Благодарим на всеки един, който се включи в тази кампания!  Също и на колегите от „Екология“ в район „Тракия“, които винаги се отзовават и организират всяка една кауза. Те за пореден път дадоха всичко от себе си, и показаха колко много обичат работата си, и това което правят, го правят с много любов!”, заяви кметът на район „Тракия” Георги Гатев.