ОМГ „Акад. Кирил Попов“ е големият победител в първото издание на „Училищни игри на волята“, което се проведе на стадион „Пловдив“ днес. Те записаха първо време в двете възрастови групи и общия резултат ги изстреля на челно място сред общо 22 школа.

Освен купа те спечелиха и парична награда от 2000 лева. С малко под тях завършиха учениците от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, които освен медали ще си разделят 1500 лева, а призовата тройка бе попълнена от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери. За тях наградата бе 1000 лева, а  всички участници получиха грамоти за участието.

Състезанието бе открито от зам.-кмета по спорт Николай Бухалов, който поздрави и от името на кмета Костадин Димитров организаторите от отдел „Спорт и младежки дейности“.  Началникът на отдела – Иван Запрянов, който реализира идеята си за това състезание пожела успех на участниците и даде заявка, че то ще се надгражда и всяка година ще бъде все по-вълнуващо.

„Целта ни е да популяризираме спорта и движението сред младите като превенция срещу затлъстяването и вредните влияние, а амбицията ни е догодина да разширим обхвата на състезанието“, заяви Иван Запрянов.

На турнира  бяха дошли и звезди от различните сезони на „Игри на волята“, като те разписаха грамотите и книгите на победителите. Десетки от участниците се снимаха с Благомир Мастагарков, който доби голяма популярност в предаването. На стадиона бяха още Крум от Сезон 5, както и Малвина, Виктория и Димитър от сегашното реалити. Пред техните погледи всички участници дадоха всичко от себе си, за да донесат слава на своето училище.

То бе разделено в две възрастови групи. Първата от 7 до 9 клас, а втората от 10 до 12 клас. Времената на разделените отбори се обединяваха за общия резултат.

Трасето бе с 4 коридора по лекоатлетическата писта, като едновременно се състезават  по 4  училища. Всеки пост бе на разстояние по 50 метра, а след излъчване на норматива се спринтираше за предаване на щафетата до другия пост.

Между постовете имаше гребен тренажор, удари по гума, прескачане на куб, лицеви опори, коремни преси, пренасяне на медицински топки, спринтове и  редене на пъзел.

Предаването се излъчи  на живо в страницата на „Браво, Пловдив”, които изразиха подкрепа към формата. Техни членове го заснеха, а други помагаха логистично за провеждането на мероприятието.

ЦЯЛОТО СЪСТЕЗАНИЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК