"На прокуратурата не вярвам, на съда вярвам! Искаме справедливост". Това каза Атанаска Бакалова, майка на убития в Цалапица Димитър Малинов по време на поредния протест, организиран днес пред сградата на прокуратурата в Пловдив. 

Близките на Митко имат категорични искания - нов следствен експеримент, ново досъдебно производство и по-тежки обвинения за близнаците Борислав и Валентин Динкови, които според прокуратурата са участвали като укриватели по случая. На място се събраха близо 40 човека, които настояват за справедливост за смъртта му, като бяха разпънали плакати, на които пише „Аз съм Митко и няма да мълча!" и "Настояваме за доживотен затвор за убийците му".

Исканията на жителите на Цалапица са най-вече заради това, което се случи по време на последните две заседания в Окръжен съд - Пловдив. На едно от тях бе разпитан свидетел с тайна самоличност.

По думи на майката на Митко, именно от него се разбира, че друг човек удря сина й в лицето, а не Рангел Бизюрев, който е обвинен в умишлено убийство. Прокуратурата обаче заяви, че на база на едни показания, няма как да се променят обвиненията по случая.

Според представителя на държавното обвинение, медицинската експертиза категорично доказва, че Димитър Малинов е починал от задушаване, вследствие на счупена носна преграда.

Припомняме, че на 24 октомври е насрочено поредното заседание по делото срещу близнаците Динкови.

Ето експертизата по случая „Цалапица", за която прокуратурата си затвори очитеTя беше приета, но мина без прочит в съдебната зала

Правосъдието на изпитание: Адвокатите Димитър Марковски и Антоанета Николова за случая „Цалапица"

Организират нов протест по случая „Цалапица” пред прокуратурата в ПловдивТой ще се проведе в събота от 17:00 часа

Снимки: