Лятото се завръща през следващата седмица, съобщават от НИМХ. Времето ще е предимно слънчево и топло, а температурите ще са подходящи за плаж.

В сутрешните часове на 23 септември на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Атмосферното налягане бавно се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Минималните температури ще бъдат между 4 и 17 градуса. Очакват се максимални температури между 23 и 28 градуса. В София през деня термометрите ще показват около 24 градуса, в Пловдив – 28 градуса, а във Варна – 26 градуса.

По родното Черноморие времето ще е предимно слънчево, със слаб до умерен вятър. Максимални температури – между 23 и 26 градуса. Морската вода е около 22-23 градуса.

23 септември обещава слънчево време и в планините. Следобед предстои заоблачаване, но няма да вали. Вятърът там ще е слаб до умерен, а максималните температури ще са между 11 и 19 градуса.

Във вторник (24 септември) ще е предимно слънчево и малко по-топло. Следобед – увеличение на облачността над Западна България. Затоплянето обаче ще продължи, пише БТВ.

В сряда (25 септември) се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици над Западна България. В Източна България – предимно слънчево и все още топло за сезона.

В четвъртък (26 септември) се очаква намаление на облачността и много слънчеви часове. А в петък (27 септември) на места температурите ще се повишат до 30-32 градуса.

Прогнозата за космическото време показва, че в четвъртък и петък се очаква слаба геомагнитна буря.