
Лесна и вкусна рецепта, която ще се впише перфектно за хладна пролетна вечер:
Салата с рукола и ядки
Съставки:
- 1 голяма глава рукола
- 1/2 чаша нарязани ядки (бадеми, лешници, орехи или комбинация)
- 1/2 чаша измити и нарязани червени грозде
- 1/2 чаша кубчета фета сирене
- 2 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. мед
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте руколата и я нарежете на големи парчета.
- Намачкайте ядките на грубо.
- В голяма купа смесете руколата, ядките, червените грозде и кубчетата фета.
- В малка купичка разбийте заедно балсамовия оцет, зехтина, меда и солта.
- Полейте сместа от малката купичка върху салатата и разбъркайте добре.
- Оставете салатата да постои за 10-15 минути, за да се смекчи и да попие вкусовете на дресинга.
- Поднесете на масата и наслаждавайте се на тази вкусна и здравословна салата.
Допълнителен съвет: Можете да добавите и други сезонни зеленчуци или плодове към салатата, за да я направите още по-цветна и вкусна.
Изпрати на приятел:
Акценти

Почина журналистът Асен Григоров
24.05.25 07:17
12364







Цветна азбука разцъфна в сърцето на Пловдив за 24 май
24.05.25 07:17
2594
