Лесна и вкусна рецепта, която ще се впише перфектно за хладна пролетна вечер:

Салата с рукола и ядки

Съставки:

  • 1 голяма глава рукола
  • 1/2 чаша нарязани ядки (бадеми, лешници, орехи или комбинация)
  • 1/2 чаша измити и нарязани червени грозде
  • 1/2 чаша кубчета фета сирене
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мед
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте руколата и я нарежете на големи парчета.
  2. Намачкайте ядките на грубо.
  3. В голяма купа смесете руколата, ядките, червените грозде и кубчетата фета.
  4. В малка купичка разбийте заедно балсамовия оцет, зехтина, меда и солта.
  5. Полейте сместа от малката купичка върху салатата и разбъркайте добре.
  6. Оставете салатата да постои за 10-15 минути, за да се смекчи и да попие вкусовете на дресинга.
  7. Поднесете на масата и наслаждавайте се на тази вкусна и здравословна салата.

Допълнителен съвет: Можете да добавите и други сезонни зеленчуци или плодове към салатата, за да я направите още по-цветна и вкусна.