Районните кметове на „Западен”, „Тракия” и „Източен” ще бъдат възложители на три проекта за над 10 млн. лева, които се финансират от държавния бюджет. Градоначалникът Костадин Димитров заяви, че е подписал заповедите, с които упълномощава райметовете да движат процедурите по трите улични обекта.

 Най-голямата сума е за район „Тракия” – 5,2 млн. лева, която е за  изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура. Там поръчката бе проведена през миналия мандат, като сегашният райкмет Георги Гатев движи дейностите по новата улична мрежа между зоните А10 и А12. Дейностите по изграждането на улицата вече е стартирало, като изпълнител там са „Европейски пътища”.

С друга своя заповед кметът дава на кмета на район „Източен” Емил Русинов да проведе обществена поръчка за реконструкция на улица „Славянска" в участъка от бул. „Източен" до ул. „Лев Толстой". Сумата е 3,6 млн. лева, като проектът има строително разрешение и е готов за дейностите след провеждането на обществената поръчка. В проекта е заложно премахването на паважната настилка и асфалтирането й, нови тротоари, осветление и други.

Ремонтът на друга паважна улица, но  в район „Западен” – ул. „Генерал Колев”, ще бъде поверен на Тони Стойчева. Сумата за 500-метровия участък е 1,5 млн. лева, като тя ще бъде обновена от „Пещерско шосе” до ул. „Димитър Страшимиров. Тя също е с готов технически проекти и извадено строително разрешение.