Конкурсът за най-красиво и поддържано пространство „Цветовете на Скутаре“ повече от месец събира снимки от жители на селото, които облагородяват дворовете и градинките пред домовете си. Инициативата е на кмета на селото Катя Тодорова и се провежда за първи път.

„Идеята е всички заедно да превърнем Скутаре в по-красиво и приветливо място.  С общи усилия можем да променим облика на селото. Няма нищо по-красиво от природата. По-добре да имаме тревички и цветя, отколкото строителни отпадъци пред къщите си“, споделя Тодорова. Тя коментира и, че в Наредба No 1 на Община Марица е посочено, че жителите на населените места са длъжни да почистват и поддържат тротоарната площ пред домовете си.

В инициативата „Цветовете на Скутаре“ се включват и много млади хора, някои от които не само облагородяват пространствата пред домовете си, но и посаждат дръвчета в парка. На страницата на кметството жители вече изпращат облагородените пространства пред домовете си и печелят симпатиите и одобрението на съседите си.

„До 13 юли жителите на Скутаре могат да публикуват снимките от дворовете и градините пред домовете си на страницата на селото. Критерият е харесвания от страна на читателите. Тези, които имат най-голям брой одобрения, те ще получат и наградите, които сме избрали за победителите в конкурса“, уточни Катя Тодорова.

Всички награди са свързани с градински пособия – люлка, чадър и декорация. „Искаме да подкрепим жителите на Скутаре, които с много любов и старание почистват и се грижат за зелените пространства пред домовете си“, заяви кметът Катя Тодорова. Тя посочи, че победителите ще станат ясни на 20 юли, когато се чества храмовия празник в селото и се провежда местния събор.