На 23 октомври 2024 г. кметът на район „Северен“, Венцислава Любенова, се присъедини към празничното събитие „Есенно творчество с малките готвачи“ в Детска ясла „Палечка“. Инициативата събра най-малките жители на района и техните учители, за да отбележат богатството на есента чрез кулинарни и творчески занимания.

Малчуганите научиха за разнообразието от есенни плодове и зеленчуци, като участваха в забавни и образователни дейности. Под ръководството на своите учители и с подкрепата на кмета, те приготвиха домашна туршия, месиха питка, направиха плодови шишчета и тиквеник – традиционни есенни ястия, които подчертаха културното наследство на региона.

Кметът Венцислава Любенова изрази своята благодарност към екипа на ДЯ „Палечка“ и сподели: „Тези инициативи не само развиват творческите умения на децата, но и ги възпитават в любов към природата и българските традиции. Радвам се да бъда част от този празник на есенното творчество.“

Събитието завърши с много усмивки, кулинарни изкушения и желание за нови творчески предизвикателства от малките готвачи.