Пловдивчани ще прекарат лятната си почивка тази година най-вече на море или у дома. Това показват резултатите от проведената на TrafficNews анкета, в която са гласували общо 9 120 човека.

Общо 39% от гласувалите са посочили, че са избрали тази година да отпочинат на морските курорти, като съвсем малка разлика в процентите има с опцията „Вкъщи”, която са избрали близо 35% от пловдивчаните.

Около 16% няма да имат възможност да отпочинат никъде, тъй като няма да излизат в отпуск или просто не могат да си го позволят. Едва 11% от гласувалите са избрали да прекарат отпуската си на балкан.

В началото на летния сезон TrafficNews направи мониторинг на офертите в онлайн платформите за резервации, като впечатление прави, че се забелязва ръст в цените на нощувките и пакетите. В някои курорти дори се оказа, че плануваната почивка на Българското Черноморие може да излезе по-солена от тази в Гърция.

Ако нямате възможност да излезете в дълъг отпуск, то можете да посетите някой от басейните, които се намират край Пловдив и също са добра алтернатива за бягство от забързаното ежедневие в града.

Вижте повече по темата тук:

Въпреки лошото време: Басейните в Пловдив и околността отварят вратиНякои обекти ще посрещат посетители в средата на месеца

Резултатите от анкетата на TrafficNews: