На 16-и септември в социалната мрежа Facebook се появи публикация от Николета Лилова, в която бе обявено, че се издирва изчезнал кон.

Публикацията на жената бе споделена в личния й профил, а впоследствие бе препубликувана и в карловска група.

В поста си Лилова отправи призив за помощ, надявайки се на някаква информация за изчезналото животно.

Четири дни по-късно, на 20 септември, в социалните мрежи бе съобщено, че издирваният кон е намерен - застрелян и заклан. Трупът на животното бил захвърлен между Сопот и Анево.

Новината за тази жестокост е споделена от Мария Л., която заяви: „Срамота! Не е човешко“. Тя също така публикува снимка на мъртвото животно, която потресе мнозина.

Публикацията предизвика възмущение сред потребителите на социалната мрежа, като хората изразиха своя шок от случилото се.

„Как може да има такива лоши, безсърдечни хора“, гласи един от многото коментари под поста. Други потребители призоваха за разследване и наказание за извършителите на това зверство.

Повече подробности по случая все още не са известни, но жестокостта над животното продължава да бъде коментирана и обсъждана в социалната мрежа, където хората настояват за справедливост и адекватни мерки срещу подобни прояви на насилие спрямо животни.

Сходен случай

Припомняме, че през юни Прокуратурата в Ботевград стартира разследване за причиняване на смърт на коне в близост до с. Рибарица.

Понастоящем е установено, че в периода 11.06.2024 г. – 12.06.2024 г. в района на с. Рибарица, община Етрополе, в местността Сухия равен, били простреляни пет коня от порода „Каракачански“. В резултат на противозаконното деяние е била причинена смъртта им.

Конете, на възраст от 1,5 до 8 години, са собственост на физически лица от селото.

Докъде е стигнало разследването по случая - засега не е известно