Един от най-старите паркове в район „Тракия” – „Майка и дете” ще бъде изцяло обновен и модернизиран.  В момента от районната администрация подготвят обществена поръчка за проектирането на пространството от близо 20 дка.

„Ще изготвим комплексен проект за парка, който е изключително посещаван, а последната му реконструкция е преди близо 10 години.  В близост има две детски градини, ясли, млечна кухня. Ще оставим част от детските съоръжения, но ще добавим и други атракционни, както и спортна зона”, обясни кметът на района Георги Гатев. Той допълни, че паркът трябва да стане по еталон – поливна система, ново градинско обзавеждане, осветление и нови алеи.

„Там има и стари водни съоръжения, която ще искаме да бъдат направени като сцени за културни мероприятия. В близост е новата сграда на Кукления театър, като именно те могат да изнасят представления в парка”, заяви Гатев. Проектирането ще струва около 100 000 лева, като районният кмет се надява в следващия бюджет да бъдат заложени средства за реализацията му .

Район „Тракия” пусна и обществена поръчка за проектирането  и изграждането на детска кът с зони за отдих в квартал „Скобелева майка”. Стойността й е 100 хил., като в нея влиза детска площадка, ограда, ударопоглъщаща настила, алеи и пейки.  Площадката ще се изгради в пространство, където липсва места за игра на децата.