19-годишен криминално проявен дрифти по пътищата в Смирненски. Екипи на Второ РУ са забелязали автомобилът му марка „мерцедес“ да прави опасни маневри по бул. „Пещерско шосе“ в ранните часове на съботния ден.

При проверка от полицейските служители пловдивчанинът е отказал да предостави документ за самоличност. Оказало се, че той е с криминално минало. Задържан е за срок до 24 часа, а за образуваното бързо производство е уведомена Районна прокуратура - Пловдив.

Припомняме, че TrafficNews неведнъж засяга темата за дрифтенето в Пловдив. Смирененски се превърна в писта за шофьорите, които обичат високите скорости и безрасъдно рискуват своите животи и тези на останалите хора. 

В сигнал до медията възмутен пловдивчанин запита институциите има ли служители на реда, които да следят за стриктното спазване на правилата в квартала. Той допълни, че ежедневно жителите в Смирненски са подложени на шумов тормоз, които по думите му спрягат гонки.

"Всяка вечер след 22:00 часа автомобили и мотори натискат здраво газта по бул. „Копривщица” и в двете платна между Пещерско шосе и Коматевския възел”, пише той. По думите му преди там редовно е имало полиция и дори камери за скорост, но той не ги е виждал от месеци. Той разказа още, че в писта се е превърнал и бул. „Хаджи Димитър” след реконструкцията, като негови близки също се оплакват от шумов терор.

Трябва да се случи сериозен инцидент, за да бъдат взети правилните мерки? Преди броени дни младо момче загуби живота си по нелеб начин в катастрофа на Коматевския възел. Автомобилът с марка BMW се е движел от бул. „Никола Вапцаров“ в посока Централна гара. Заради високата скорост, с която е карал, автомобилът се е забил в стълб и буквално се е усукал около него, като автомобилът е смачкан до неузнаваемост. Шофьорът е имал само година и половина стаж зад волана.

Два живота отново бяха погубени на пловдивски булевард заради високи скорости. 21-годишният пловдивчанин Кристиян и негова приятелка 20-годишната Теодора загинаха на място при зверската катастрофа на бул. "Руски" през май месец, а техни приятели едва оцеляха. Причината – скорост от 200 км/ч, мощна кола, мокра пътна настилка и безразсъдство.

Джипът „Рейндж Ровър”, който Кристиян е шофирал, остана на съставните си части. Колата навлязла в разделителната ивица на бул. „Руски” в близост до кръстовището с бул. „6 септември” и се блъснала последователно в няколко огромни дървета. Ударът е бил толкова жесток, че джипът се разцепил на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

Среднощните гонки в Пловдив се преместиха, цял квартал пропищя от шумаРев на мотори и форсиране на двигатели будят Смирненски, хората питат къде е полицията