"Не се притеснявам днес да разкажа всичко, често се връщам към онзи момент. Музиката е това, което ми дава сили и енергия да съм психически силна." Това каза Дебора Михайлова преди днешното заседание в Пловдивския районен съд. Тя отново изрази надежда да се стигне до справедлива присъда за Георги Георгиев. Тя е и първият човек, който ще бъде разпитан по делото.

Припомняме, че Георги Георгиев е с повдигнати общо три обвинения – за причиняване на многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство. Разпитите на свидетели ще продължат в четири поредни заседания при закрити врати, за да не бъдат оповестявани факти от интимни и личния живот на Дебора и Георги. Днес и на 3 юни,  съдът трябва разпита всички свидетели, а на следващите две дати - 5 юни и 26 юни, показания ще дадат вещите лица, изготвили експертизи по случая.

До момента делото на няколко пъти беше връщано за поправка на прокуратурата в Стара Загора и стартира от третия път, а още на първото заседание пострадалото момиче предяви иск в размер на 200 000 лева за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не беше уважено от магистратите, за да не се затрудни производството. Днес защитниците на Георги отново поискаха делото да бъде отложено, защото не са запознати напълно с материалите.

Ако бъде признат за виновен, Георги Георги може да получи до 10 години затвор.

Очаквайте подробности!