73-годишен мъж е бил пометен от автомобил "Дачия" по продължението на бул. "Северен" преди час. Мъжът е бил на пазар в близкия "Кауфланд". С пълна торба в едната ръка и бастун в другата,  той се е пуснал по пътното платно, но не на пешеходна пътека. В същото време служебна "Дачия" го връхлита и блъска. Ударът е бил сериозен, тъй като предното обзорно стъкло на колата е счупено, а предният капак - огънат. Човекът е изхвърчал на 2 метра, което се вижда от кървавите следи на асфалта. Пенсионерът е откаран в болница с линейка, бил е контактен.

Свидетели от близки търговски обекти разказаха, че не са чули спирачки, а само тъп удар. Когато излязли видели водачът да оказва помощ на възрастния човек. Служителка от склад за санитарни материали разказа, че системно хората пресичат неправилно в района, макар, че само на 50 метра има пешеходна пътека. Дамата добави , че локацията е изключително опасна, тъй като водачите карат бързо и никой не дава предимство на пешеходците. 

От полицията потвърдиха за инцидента като съобщиха, че виновният водач е на 51 години и пробите за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Две патрулки са на място и изчакват информация от лечебното заведение, в което е настанен пострадалия.