Групата All Teams Together Plovdiv организира нова благотворителна автосбирка под мотото „Да се обединим за Цвети”. Събитието ще се проведе на 28 юли в неделя от 18 часа в Kite Park Plovdiv, а всички събрани средства ще бъдат дарени за Цвети, която се бори с автоимунно заболяване в турска клиника.

Сбирката няма входна такса –  доброволци ще очакват посетителите с кутия за Цвети, в която всеки може да остави, колкото пожелае.

„Ще получите талон с номер, а дубликат на него ще бъде пуснат в кутията за благотворителност, като накрая на събитието при преброяването на парите, ще изтеглим един човек който ще спечели 50 литра гориво!”, добавят от групата.

Програмата започва в 18 часа, като час по-късно ще се даде старт на състезание за най-шумна генерация последователно Дизел и Бензин. Следва 20:30 часа ще има стенс състезание за най-ниска кола . В 21:15 часа започва награждаването и се съобщава събрата сума, която на следващия работен ден ще бъде преведена по благотворителна сметка и ще бъде качена снимка на платежното.

В  21:30 часа следва нощно каране в Пловдив, като маршрутът ще минава през новата пътна връзка Модър-Царевец и тунела под Античния театър, където ще има и фотографи. Оттам шофьорите ще се отправят към Митницата.

Цвети се бори със заболяването от началото на март месец, когато започва да се оплаква от слабост в краката. Майка й я води в Спешното отделение към МБАЛ Добрич, където на детето са предписани болкоуспокояващи и е върнато за домашно лечение. Часове по-късно обаче Цвети пада и тогава е транспортирана до УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. В рамките на един месец момичето е в болничното заведение, направени са му поредица от изследвания, а предположенията на докторите са, че става въпрос за автоимунно заболяване – Синдром на Гилен-Баре. Майката на момичето решава да потърси консултация в турска клиника, откъдето дават шанс за лечение.

В началото на май след редица изследвания в Турция тя вече е с поставена диагноза - рядко автоимунно заболяване на миелиновите олигодендроцитни гликопротеинови антитела – MOGAD, което няма нищо общо с поставените диагнози до сега.

Тя ще има нужда от медикаментозно лечение и рехабилитация. Към настоящия има оферта за рехабилитация от болница Мемориал в Истанбул. За нощувка и рехабилитация са нужни 1 000 долара дневно, като курса е минимум 4 месеца. В тази сума не са включени допълнителни разходи, които могат да възникнат, като специфични изследвания или други интервенции. Семейството е в  очакване да получи и оферта от друга болница за медикаментозното лечение, което по предварителна информация ще отнеме също 4 месеца.

Всички, които искат да помогнат, но нямат възможност да присъстват, могат да го направят по банков път:

БАНКА : ДСК АД

IBAN : BG06STSA93000030818725

BIC : STSABGSF

Име: Сузана Димитрова Костадинова

Основание: Дарение за Цвети

Revolut @suzanapaeu