Ботев Пловдив отново ще играе финал за Купата на България! „Канарчетата“ отстраниха ЦСКА-София с общ резултат от 3:0 в двата полуфинала за трофея. В реванша „жълто-черните“ се наложиха с 2:0 над „армейците“ пред изпълнения до краен предел стадион „Христо Ботев“.

Головете отбелязаха Ивелин Попов и заменилия го Дилан Мертенс.

Резултатът бе открит в 3-тата минута, когато след страхотна комбинация между Брахими, Секулич и Попов, последният с премерен шут изведе „канарчетата“ напред.  Само 3 минути по-късно Ботев можеше да удвои резултата. Капитанът Ивелин Попов свали по прекрасен начин топката на Секулич, но 9-ката не успя да я засече пред празната врата на армейците.

След 35-тата минута ЦСКА взе инициативата, като Хайнц имаше няколко добри възможности да изравни, а два пъти нацели и гредата. Ханкич също трябваше да се намесва след удари на норвежеца.

В 48-тата минута Линдсет можеше да изравни, но Ханкич отново бе брилянтен, който отрази удара му след статично положение. Две минути по-късно Бусато спаси „червените“, като  Балоянис се оказа очи в очи с него, но не успя да го преодолее.

В 58-тата минута Ботев пак бе близо до удвояване на резултата, като след корнер Перейра удари гредата.

Уакаки пък направи сериозен пропуск в 74-атата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря от Уме, но той уцели вратаря на „армейците“.  

Ботев продължи да е по-опасния отбор, като в 79-тата минута Емануел Уме засече топката с глава след центриране на Етоо, но не успя да намери рамките на вратата.

В 82-тата минута Дилан Мертенс удвои резултата след поредната контраатака. Уакаки намери влезлия като резерва играч на „Ботев“ и с хубав плътен удар от границите на наказателното поле оформи крайния резултат.

На финала пловдивчани ще се изправят почти сигурно срещу Лудогорец, които утре играят срещу Хебър с аванс с от 4 гола. Последното класиране на „канарчетата“ на финала през 2019 година, когато те отстъпиха от градския си съперник Локомотив.