Багери започнаха разрушаването на Бетонния мост. Малко преди 17:00 часа четири машини са позиционирани под него, а две от тях стартираха дейностите по демонтажа на съоръжението. Фирмата изпълнител „Трейс холд груп“ и техният подизпълнител „Ростер“, увериха, че багерите ще работят само през деня, за да не се вдига шум, а през нощта ще се извозват строителните отпадъци, като прогнозният  им обем на е 1000 куб. м.

В момента два от машините го разрушават с хидравлични чукове, а други две са с т.нар. „ножици“, които ще захапват конструкцията.  Отстрани пък има водоноски, които постоянно поливат, за да няма запрашаване. До понеделник трябва мостът да е изцяло премахнат в средната си част.

В следващите месеци ще се оправят конструкциите на моста, като ще се засилват, а монтажът на новата част на моста се предвижда за септември. Ако всичко върви по план около Коледните празници новият мост трябва да бъде готов.

 

Започва се! Багери разрушават Бетонния мост, без да спират в следващите 72 часаОчаква се новото съоръжение да отвори по време на Коледните празници