От ОП „Организация и контрол на транспорта“ информират, че на 22.09.2024 г. (неделя), за времето от 10:00 ч. до 12:00 ч., се спира движението по западното платно на бул. ,,Освобождение“, от кръстовището с ул. ,,Княз Борис I “ до кръстовището с ул. ,,Бранислав Велешки“, и по бул. ,,Освобождение“ източното платно от кръстовището с ул. ,,Бранислав Велешки до ул. ,,Шипка“ в ЖК Тракия. Причината е провеждане на обществено мероприятие на открито - ,,Европейски ден без загинали на пътя“.

Събитието е по случай Европейския ден без загинали на пътя в район „Тракия” и ще покаже как да бъдем отговорни на пътя. 

За това време ще се направят редица демонстрации с американски автомобили, като ще се покаже, че шофирането на мощни автомобили не изключва отговорност и разум зад волана.

Сред демонстрациите ще са спиране на автомобил от 50 км/ч  до 0 км/ч , от 30 км/ч  до 0 км/ч  и от 70 км/ч  до 0 км/ч . То има за цел да покаже нагледно защо не трябва да се превишава скоростта по пътищата.

На съществуващата светофарна уредба да бъде проведен урок за децата по правилно пресичане, също така ще се обясни ролята на полицията, пожарната и спешна помощ при пътния контрол.

Между 10:00 и 12:00 часа ще бъде затворен участъка от булеварда за различни демонстрации на автомобилите, като в тях ще се включат и СБА (Съюз на българските автомобилисти).

Демонстрации на американски автомобили в „Тракия” учат как да бъдем отговорни на пътяСъбитието ще се проведе на 22 септември

Маршрутите за движение на автобусни  линии 25 и 93 от вътрешноградския транспорт се променят както следва:

Линия № 25

Посока:  Агроцентър  бул. ,,Васил Левски – ЖК Тракия А12

Бул. ,,Освобождение“ спирка №364 – Блок 28, направо по бул. ,,Освобождение“ , десен завой по ул. ,,Княз Борис I “ , ляв завой по ул. ,,Георги Данчов“ спирка№ 394 – зад Пощата,  направо по  ул. ,,Бранислав Велешки“, десен завой по бул.,, Съединение‘‘, спирка №79 – кино ,,Фейсис“ и по маршрута определен с Об ТС.

В обратна посока маршрутът не се променя.

 

Линия№ 93

Посока: Стъкларски завод – ЖК Тракия ,,Оптела‘‘

Ул. ,,Георги Данчов“ спирка №394 -– зад Пощата,  направо по  ул.,,Бранислав Велешки“,, спирка№ 391 - магазин ,,Кауфланд“ , направо по ул.,,Георги Данчов“, десен завой по бул.,, Съединение‘‘ спирка №79 – кино ,,Фейсис“ и по маршрута определен с Об ТС.

В обратна посока маршрутът не се променя.