25-годишният Николай  Амбарев беше докаран в съда с белезници, за да му бъде гледана мярката за неотклонение. Мъжът, който е задържан за измами с кремации се разплака в съдебната зала, докато му снемаха самоличността. Той е неосъждан, а негов адвокат е Кирил Николов.

Искането за постоянен арест е от страна на Прокуратурата под тепетата. Съдията, който трябва да реши каква подходяща мярка да бъде наложена на Амбарев е Методи Антонов.

Прокурорът по делото заяви, че въпреки ранния етап на разследването, има събрани достатъчно доказателства за авторството на престъплението. Разпитани са множество свидетели, иззети са документи. Според държавното обвинение доказателствата са безспорни и измамените лица са разпознали телата на починалите си близки, въпреки че уж вече били кремирани.

Към момента няма данни, че Николай може да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление, категоричен е прокурорът. Управляваната от него агенция "Вечна памет" е една от най-работещите в града. Тепърва ще се изследва цялата документация на погребалната агенция и ще се разследват всички погребани лица. „Налице е едно изключително неморално и отвратително отношение към починалите. Установено е, че е работил със служители на спешна помощ и хосписи и при една по-лека мярка може да повлияе на разследването”, категоричен е представителят на държавното обвинение.

Срещу мъжа има повдигнато обвинение за това, че  в периода на неустановена дата през месец септември 2024 г. до 16.09.2024 г. в Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у близките на починали лица и с това им причинил имотна вреда в общ размер на 1639 лв.

Амбарев беше арестуван в понеделник, като по информация на медията ни сигнал е бил подаден от измамени опечалени. Те твърдят, че са платили на погребалния агент, за да бъде извършена кремация на близките им покойници. След това от погребалното бюро им предоставяли „временна” урна с прах, без документ, като им се казвало, че „истинската” урна ще им бъде дадена след време. Оказало се обаче, че фактическо изгаряне на труповете не се е случвало, а починалите все още се намирали в хладнилни камери. Имало случаи трупове да „отлежават” по два месеца в хладилните камери.

След публикациите на медията ни, изплуваха и много други разкази на клиенти.

Очаквайте подробности!