Шофьор разиграва възрастни хора в градския транспорт на Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews. Става въпрос за водач по линия №9, който отказва да отваря задните врати за слизане на пътниците и казва на пътуващите да минават от предните врати.

Според читателя шофьорът не е в правото си да разкарва по този начин възрастни хора, за които движението е по-трудно особено в автобус. Те трябва да минат по цялата му дължина, за да слязат от уж от „правилната страна“. Освен за тях действията на водача представляват неудобство и за останалите пътници, за които важат същите правила. 

„По наредба и двете врати трябва да се отварят за слизане, а и не е много морално да разиграваш възрастни хора да отидат до предната врата, ако са седнали отзад.“, допълни той.

Противно на този шофьор, който не позволява да се отваря задната врата, TrafficNews писа за друг шофьор, за който отворените врати на автобуса са редовна гледка. Вероятно заради летните месеци и липсата на климатична система в някои автобуси водачите им предприемат такива действия, но поне да постигнат единодушно мнение – ще разиграват възрастни и ще затварят врати или ще оставят напълно отворени и ще застрашават пътуващите?

Ден на „Отворените врати" в градския транспорт на Пловдив