Общо 35 кандидати са допуснати до следващ етап от конкурса за директорски постове на училища в Пловдив и областта. Това стана ясно от публикувано решение на комисията, която отсява подалите заявления за участие. Броят на некласиралите се е 13, което представлява доста висока бройка в сравнение с предходните години. В списъка се срещат и познати в образователните среди лица, които до момента са заемали ръководни длъжности. 

Следващият етап от конкурса е явяване на писмен изпит. Той е насрочен за 3 септември и ще се проведе в аулата на Аграрен университет. На място ще присъстват членовете на комисията, която след промените в Наредба 16 включва включва трима представители на РУО, определени от началника Иванка Киркова, представител на Община Пловдив, определен от кмета, както и представител на обществения съвет на съответното училище.

Търсят нови директори на 33 училища в Пловдив и областтаТой ще застъпи онези пет училища в областния град, при които през февруари не се избра нов титуляр

В деня на изпита, вариантът ще бъде генериран и изпратен от просветното министерство и е еднакъв за цялата страна. Той ще съдържа 50 въпроса (тип мултипъл чойс), а времето за решаването му ще бъде 70 минути.

Успешно справилите се със задачите, ще имат шанс да се явят на следващия етап – устно беседване с представяне на лична концепцията за развитие на образователна институция, за която кандидатства. Заедно с нея на самия изпит ще трябва да реши и два конкретни казуса. За да се избегне субективният елемент в МОН са разработени казуси, които ще бъдат предоставени на РУО, базирани на реални ситуации. 

Припомняме, че вчера стана ясно, че с решение на Регионално управление на образованието се прекратяват конкурсите за смяна на директор в 4 училища в Пловдив и областта. Това са Професионалната гимназия по селско стопанство в Куклен, ОУ „Петър Бонев“ в Перущища и ПГ по лозарство и винарство „Христо Ботев“ в Перущица, както и Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Причината е липса на кандидати. 

Прекратиха конкурса за директори в няколко училища в Пловдив и областта, обявяват класирането утреВсички, допуснати от комисия, ще преминат на втори етап от конкурса

Ето кои са допуснатите 35 кандидати, които на 3 септември ще положат писмен изпит:

Ани Татарева

Атанаска Вълканова

Атанаска Николова-Темелкова

Бойка Барукчиева

Бойка Борисова

Боян Чифчиев

Ваня Лазарова

Виолета Найденова

Виолета Величкова

Георги Генов

Гергана Митева-Думова

Гергана Дукова

Гинка Татарова

Даниела Панчева

Елена Тодорова

Запрян Христев

Ивайло Димов

Иванка Василева

Камелия Стоянова

Красимира Дамянова

Любен Жилков

Любомира Вълкова

Мария Мустакова

Павлин Жеков

Петя Чолакова

Петя Герасимова

Ралица Семерджиева

Румяна Чолакова-Карамфилова

Силвия Тонева

Станислав Джапаров

Станко Маринов

Стоянка Бикова

Христина Авкова

Христина Христева

Христо Шивачев

Недопуснати кандидати:

Атанаска Петрова; Детелина Милкотева; Розета Божанова; Нъварт Мардиросян; Марина Александрова; Галя Колева; Йорданка Червенкова; Десислава Кисьова; Георги Трайков; Калин Станков; Веска Ненчева; Петър Нейчев; Пенка Башлийска.