Христо Боруков е загиналият снощи в бруталната катастрофа на Коматевския възел. Това съобщи баща му Ташко Боруков – бивш служител на Военна полиция, във фейсбук късно снощи. Той е публикувал жалейка с послание „Синът ми Христо“. В коментарите стотици потребители изказват съболезнования към опечаленото семейство.

„За къде бързаше,дете? Защо трябваше да се случи? Твоите крехки 19 години..и една зееща черна дупка за семейството ти! Ще те запомня с хубавата ти усмивка.. Съболезнования семейство!“, пишат близки.

Христо е бил гребец в пловдивския клуб „Черпоков“. Младежът, който има година и половина стаж зад волана, снощи самокатастрофира, забивайки се с висока скорост в стълб на бул. „Коматевско шосе“. Вследствие на удара Боруков бе получил множество наранявания, от които по-късно почина в болница. 

Загинал е 20-годишният шофьор от жестоката катастрофа на Коматевския възел снощи

Причините и обстоятелствата около пътния инцидент, в който младежът загина, все още се изясняват. По образуваното досъдебно производство работят служители от сектор "Разследване на престъпления по транспорта". Към момента няма данни дали преди инцидента шофьорът е употребил алкохол и наркотици.

 

Двама пострадали след мелето на Коматевския възел, шофьорът е в тежко състояние