Пловдивското село Войводиново остава без междуградски транспорт, сигнализира читател на TrafficNews. Единствената линия, която обслужва населеното място до града и обратно вече няма да изпълнява курсове.

Това се случва след решение на Община Пловдив, а информацията е потвърдена от фирмата превозвач "Автотранс 2000" на братя Чолакови. 

Жители на селото изразяват недоумение и притеснение как е възможно да оставят толкова голямо населено място без транспорт.

„Утре няма с какво да отидем на работа. Наближава и началото на учебната година – дано някой се замисли за децата.“, допълва възмутен читателят.

TraffcNews се свърза с директора на ОКТ Георги Стоилов, който заяви, че в действителност линия №15 спира да изпълнява маршрута си до Войводиново, тъй като фирмата превозвач "Автотранс 2000" е отказала. Оттам са заявили, че заради ремонта на ул. "Брезовско шосе" автобусите трябва да минават през ул. "Полет", което удължавало пътя твърде много. 

Още утре предстои среща между директора на ОКТ Георги Стоилов, кмета на Община Марица Димитър Иванов и фирмата превозвач.