Улица „Стадиона“ е напълно преобразена. Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева откриха ремонтираната отсечка, след кратка церемония и водосвет.
 
Събитието уважиха заместник-кметовете Емилия Иванова и Рени Караилиева, общинските съветници Ангел Рахов, Дима Шопова и Радослав Насков, представители на фирмата -изпълнител и десетки благодарни жители на Марково.
 
Улицата е с нов водопровод, тротоари и бордюри. Финансирането на ремонта е от държавния бюджет, след сключено споразумение между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
По силата на публично-частното партньорство живеещите на улица "Стадиона" изградиха нова канализация, която е свързана към Главен колектор II.
 
"Жителите на улица "Стадиона" се обединиха и показаха, че институции и граждани могат да работят заедно", коментира кметът Павел Михайлов. Той благодари на изпълнителите, че завършиха строителството качествено и в срок.
 
Кметът на Марково Десислава Терзиева каза, че улицата е за пример на цялата община. Отсечката свързва двете главни улици на Марково - "Захари Стоянов" и "Източна".