Жителка на Асеновград сподели за инцидент, при който едва не е била прегазена на пешеходна пътека в квартал „Запад“.

Елена Калентикова публикува предупреждение във Фейсбук, адресирано към шофьора на сива Opel Astra, който сутринта на 14 октомври около 7:48 ч. ѝ отнема предимството и почти я блъска на пешеходната пътека пред магазин „Areal“, пише glasnews.bg.

„Не е никак коректно, когато сте в нарушение, да спрете колата след извършеното действие, да хвърлите един бърз поглед, колкото за ваше успокоение, че никой не сте блъснали, и да си плюете на петите“, написа Калентикова в поста си.

Жената уточнява, че макар да не е била прегазена, се е разминал със сериозни последици. „Не, не ме блъснахте, разминах се с прегазени пръсти на десния ми крак“, уточнява тя.

Поведението на шофьора провокира възмущение, тъй като той е напуснал местопроизшествието без да поеме отговорност.

В поста си Калентикова апелира за повече внимание и разумно шофиране, като се обръща към нарушителя с надеждата за поне извинение и разбирателство чрез лично съобщение.

Междувременно в коментарите под публикацията се появи видео от инцидента, което ясно показва как шофьорът напуска мястото на произшествието, без да спре и да провери състоянието на пешеходката.

Дали видеозаписът ще бъде предоставен на компетентните органи, за да се предприемат съответните мерки спрямо нарушителя - предстои да разберем.

Стопкадри: Izet Izet