Сеч в парка на село Крумово възмути граждани. За това сигнализира читател на TrafficNews. По думите му причината за отрязването на храстовидна и дървесна растителност в зеленото каре се е случила необосновано.

„Режат дървета и храсти, за да се освободи място за събор! Прави се с цел да се освободи място за събора на селото, който ще е скоро. Жалко е, когото си застроиш парка (строи се стадион), да поизрежеш останалата растителност, за да си освободиш място за подобно събитие. Навсякъде садят зеленина, а те режат“, пише читателят ни.

Темата е активна и във фейсбук група на жителите на Крумово. В коментарите населението изказва притеснение и разочарование от сечта.

Обяснението си по темата е дал и кметът на Крумово – Стоян Минчев. Той посочва, че по време на дейностите са били орязани част от храстите в този район, както и опасни и висящи клони на дървета.

„За въпросното дърво в една от снимките – извикахме горски служител за консултация. Дървото беше с 80% изсъхнала корона, силно наклонено и пропукано в единия край на стеблото, падането на един от големите клони беше въпрос на време. Да - там ще е съборът и се разчиства, но не се режат безразборно дървета“, пояснява той. По думите му е било възможно да се случи инцидент, ако санитарната сеч на компрометираната растителност не е била извършена преди събора.