От началато на строежа на физкултурния салон на СУ „Отец Паисий“ в Стамболийски, което е единственото училище в областта без салон за часовете на физкултура, кметът на общината Георги Мараджиев лично следи строителните дейности.

Днес градоначалникът отново беше на място, откъдето обяви: „ Докато някои играят шах, други пък още си мислят, че бягат боси по асфалта на софийските улици, трети се чудят с какви поправки в изборния закон да се легитимират, ние в малките общини какво правим - работим! Ето как върви строежът на новия физкултурен салон на СУ "Отец Паисий".

Тук съм през ден, а всеки ден на някой нов обект. Хората виждат и знаят къде отива всеки лев. Така се прави! Още нещо има, което трябва да се направи за училището - не ми харесва фасадата и ще търсим средства от Министерството на образованието или по проект, но няма да я оставим в този вид“.

Физкултурният салон се изгражда по спечелен от Общината проект на стойност 578 973.12 лева с ДДС. По проект спортната зала ще е с топла връзка със сградата на училището и ще може да се ползва за няколко вида спорт – баскетбол, волейбол, тенис и футбол. Ще има съблекални и бани, като цялата сграда ще е климатизирана.