Кметът на Община Марица Димитър Иванов даде старт на обновяване на 7-километрово трасе, което свързва два републикански пътя от 9-ти км на Пазарджишко шосе до Голямоконарско шосе.

„Проектът предвижда реконструкция на пътната инфраструктура от 9-ти километър, през Костиево, Радиново и Бенковски до Голямоконарско шосе. Инвестицията е планирана още в първия ми мандат като кмет на общината, а за този е първата, която съм подал за държавно финансиране в МРРБ. Проектът е жизненоважен за Западния район на Община Марица, за бизнеса и за жителите на населените места в него“, подчерта Димитър Иванов.

Той уточни, че в сътрудничество с ВиК – Пловдив ще бъде обновена и водопроводната мрежа в трите селища.

„В тях ще бъдат изградени нови тротоари и бордюри. Контролът възлагам на кметовете на Костиево, Радиново и Бенковски, като лично ще следя за качественото изпълнение от страна на строителя, който разчитам да изпълни проекта в срок. По време на ремонтните дейности по трасето ще се създаде дискомфорт, затова разчитам на търпението на жителите и на бизнеса в района“, допълни още той.

Проектът бе благословен от отец Георги, след което кметовете на Костиево, Радиново и Бенковски заедно с Димитър Иванов направиха първа копка. Обновяването на трасето стартира от село Костиево.

„Бих искал да изразя горещата си благодарност към Димитър Иванов и неговия екип, които успяха да осигурят финансиране за този дълго чакан проект. За нас е изключително важно, че ще бъде решен и проблемът с водопроводната мрежа в селото, която е на повече от 60 години и създава проблеми за нашите жители. Нека строителите да спазят сроковете за изпълнение на проекта и да решаваме на терен всяка ситуация по най-добрия за хората начин“, заяви кметът на Костиево Георги Калоферов. Той благодари на всички, които имат принос за старта на реализацията на инфраструктурния проект.

А Димитър Иванов пожела на всички здраве, сили, енергия и разум, за да може заедно с Божията подкрепа да продължат да строят и да надграждат Община Марица в името на по-доброто бъдеще на децата.

Дължината на трасето, което ще бъде обновено е 7,360 км, а срокът за изпълнение – 359 дни. Обща стойност на инвестицията е 6 млн. лв. с ДДС.

Реализацията на новия проект е от стратегическо значение за инвеститорите в икономическата зона на Община Марица и ще подобри транспортната инфраструктура и комуникациите в региона. Тя ще даде възможност за изграждане на нови предприятия, ще осигури заетост и ще повиши благосъстоянието на жителите на общината.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и кметове на населените места, съветници и жители на общината.